Rejtett világítás a lakásban

A lakberendezés, a lakás design fontos eszközeivé váltak a különböző lakásvilágításai magoldások.

Ha lakásvilágításról beszélünk, a led szalag, a rejtett világítás alkalmazása mindig fölmerül. A rejtett világítás kiépítésének többféle építészeti megoldása is létezik a gipszkarton álmennyezeti megoldásoktól, a különböző díszlécek alkalmazásán át a bútorokba épített világítási ötletekig. Az alkalmazásuknak a lakás átépítésének, felújításának mértéke szab határt.

Egy álmennyezet építéssel járó felújítás lehetőséget teremt számtalan különleges mennyezeti design elem megvalósítására. Ha csak egy tisztasági festést tervezünk, a stukkók, a díszlécek alkalmazásával építhetünk könnyen rejtett világítást. A bútorcsere alkalmával, az asztalossal kell egeztetnünk a világítás kérdésében. Villanyszerelőre viszont mindegyik verziónál szükségünk lesz.

Bízzuk a világítási áramkörök, vezetékek kiépítését szakemberre. A lakásvilágítás is csak az érintésvédelmi, a tűzvédelmi, és egyéb szabályok, szabványok betartásával építhető ki. Különösen az időszakosan nedves helyiségekben alkalmazott led szalagok esetében kell ügyelni a led tápegység kiválasztására és elhelyezésére. A led szalagoknál alkalmazott 12 volt csak megfelelő tápegység esetén lesz érintésvédelmi törpefeszültség.