Intelligens lakás, okosház

Az intelligens otthonról már olvashatunk pár éve, de a kézzelfogható hasznát csak kevesen értik.

Talán rossz volt a marketingje, talán az intelligens rendszerek sok szolgáltatásából nem a megfelelőket emelték ki a reklámokban, de a tapasztalat azt mutatja, ezek a megoldások nem tudták elfoglalni az őket megillető helyet a piacon.

Talán most, hogy előtérbe kerültek a lakberendezési trendek, a személyre szabott otthonok, sikerül jobban terjedni az intelligens otthonokat működtető rendszereknek. Közben a gyártói, a forgalmazói piac is tisztult valamelyest. Többnyire csak azok maradtak talpon, akik képesek voltak a fejlesztésre, a felhasználói igények magas színvonalú kiszolgálására. A másik ok a derűlátásra az, hogy a villanyszerelő kivitelezők is nagyrészt felnőttek a feladathoz, és nem okoz gondot egy ilyen rendszere lekábelezése, telepítése.

Egy biztos, a kivitelezőknél egyre többen érdeklődnek az intelligens villanyszerelés iránt. A kirobbanó siker még várat magára, de ahogyan egyre többen látják az intelligens otthonok működését, ez csak nőni fog. Sőt, akit érdekel a dolog, megnézheti a forgalmazók bemutató termeiben a működésüket.